25-05-10

Erfgoeddag 2010

Het Kluisbos is een bos van grenzen. In de eerste plaats de gemeentegrenzen natuurlijk, en daaruit voortvloeiend: de taalgrens. Ook de grens tussen verleden en heden is hier echter sterk voelbaar. Het feeërieke karakter van het woud heeft al lang plaats geruimd voor doordacht bosbeheer. Het burgerlijke wat elitaire toerisme van weleer is vervangen door moderne horeca en sportinfrastructuur, die voor iedereen toegankelijk zijn. Op zich ongetwijfeld een goede zaak, maar het mysterie dreigt hiermee wat verloren te gaan.

Erfgoed Kluisbergen wil daar iets aan doen. Naar aanleiding van Erfgoeddag 2010 werd een brochure geschreven. Ze beschrijft een wandeling langsheen een tiental plaatsen die tot de historische verbeelding spreken. Aan de hand van verzonnen, maar tegelijk op historische feiten gebaseerde verhalen, nodigen wij u uit om even stil te staan bij wat het Kluisbos ons te vertellen heeft over het verleden.

We worden daarbij geconfronteerd met een nieuwe grens: wat is feit, en wat is fake? Het onderscheid is niet altijd even duidelijk, ook niet voor wie zich grondig over de beschikbare bronnen buigt. Maar is dit niet net de charme van het bos en zijn mysteries?

Begeleide wandelingen aan de hand van de brochure starten om 14u en 15u aan de ingang van het Sport- en Recreatieoord. Welkom op de Kluis...

mysteriesbrochure

23:28 Gepost in Evenement | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.