27-09-10

Huizen De Cock

De gemeenteraadsleden hebben zich op de gemeenteraad van donderdag 23 september moeten buigen over de bestemming van de huizen De Cock in de Berchemstraat die de gemeente enkele jaren geleden van een inwoonster in legaat kreeg. Het voorstel dat de raadsleden voorgelegd werd, voorziet in het afsluiten van een erfpachtovereenkomst met de Sociale Huisvestingsmaatschappij de Nieuwe Haard. Die huisvestingsmaatschappij wil in de zogenaamde Huizen De Cock een huisvestingsproject opstarten. In het hoofdgebouw komen gemeenschappelijke ruimtes en enkele woongelegenheden en ook in de tuin staan enkele wooneenheden getekend.

Eindelijk een toekomst voor dit prachtig herenhuis in het centrum van Berchem.  Het blijft natuurlijk wel spijtig dat dit huis geen openbare functie zal krijgen maar alles is beter dan er met de buldozer over te gaan. Het huis is van grote historische waarde voor onze gemeente want dit is de plaats waar de baljuws van Berchem ooit woonden.  Blijft ook nog de vraag wat er met de mooie tuin zal gebeuren.  De rustgevende en ommuurde tuin, eigen aan dit type herenhuis, zou men eigenlijk beter in ere herstellen als openbare groenzone in plaats van deze te gebruiken voor extra bebouwing. Het zou een mooie groene doorgang kunnen zijn tussen Berchemstraat en Bloemenlaan.

Een hoopvol project!

decock2010.JPG

17:21 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)

18-09-10

Koninklijke oorkonde 1843

Gehandtekend door Leopold I, de toestemming voor de gemeente Zulzeke om het oude wapenschild (eerder al toegekend op 4 augustus 1818) te blijven gebruiken.  Zulzeke is dan ook de enige deelgemeente die officieel een eigen wapenschild mag dragen.

 

zulzeke wapenschild.jpg

20:28 Gepost in geschiedenis | Permalink | Commentaren (0)

06-09-10

18 september 2010 - Verenigingenmarkt

Op die dag is er naar aanleiding van 10 jaar jumelage met Guînes een hele reeks aan activiteiten. In de sportzaal van het recreatieoord zullen wij aanwezig zijn op de verenigingenmarkt.  De manier om kennis te maken met de talrijke verenigingen die onze gemeente rijk is.  Voor meer algemene info verwijs ik u graag door naar de gemeentelijke website:  www.kluisbergen.be

 

jumelage.JPG

23:48 Gepost in Evenement | Permalink | Commentaren (0)