04-12-11

Op zoek naar oude klasfoto's

Enkele jaren terug brachten we het fotoboek 'Vriendenrijck Kluisbergen' uit, een project dat op heel wat bijval kon rekenen. Nu willen we aan een vervolg werken en zoeken we oude klasfoto's. In principe beperken we ons tot foto's van voor 1960 maar mochten er interessante of leuke klasfoto's van na die datum beschikbaar zijn, dan bekijken we die natuurlijk ook met de nodige aandacht.

Het spreekt vanzelf dat iedereen die foto's ter beschikking stelt, deze zo spoedig mogelijk terug krijgt. De originele documenten worden ingescand en digitaal gearchiveerd bij Erfdeel Kluisbergen zodat de rechtmatige eigenaar zijn documenten terug krijgt. Natuurlijk zijn giften van foto's of documenten steeds welkom voor de uitbouw van het archief van Erfdeel Kluisbergen.

Als u ons kan helpen met oude klasfoto's, neem dan contact op met:

Bert Dekimpe p/a bibliotheek,  kluisbergen@bibliotheek.be , 055/386065

of met één van de andere bestuursleden van Erfdeel Kluisbergen. Kunt u niet zelf naar de bibliotheek komen? Geef gerust een seintje, en dan komen we zelf wel eens langs!

 

klasfoto ruien 1919.jpg

Een prachtige foto van de vrije school van Ruien, genomen in 1919. Een soortgelijke klasfoto uit Zulzeke werd reeds gepubliceerd in het boek 'Kluisbergen in oude foto's' (1992). Deze foto's werden genomen en verzonden naar de vrijgevige dorpen en steden in Amerika, die hulppakketten naar onze gemeenten hadden gestuurd. Moeilijk te lezen maar op het krijtbord links staat: "As a gift of their gratutide from the Belgium children of Ruyen. To the little american of (?) 1914-1918"

                                                                                                                                                   

 

11:16 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.