22-03-12

ERFGOEDDAG: DE GROOTSTE KLUISBERGENAAR

 

zondag 22 april 2012, home Sint-Franciscus

 

In samenwerking met de bibliotheek en de dienst Cultuur organiseert Erfdeel Kluisbergen op Erfgoeddag een tentoonstelling over mensen die de geschiedenis van de gemeente hebben gekleurd. De meest uiteenlopende domeinen komen aan bod: kunst en cultuur, politiek, industrie, Kerk en welzijn ...

 

De tentoonstelling is interactief: elke bezoeker kan op een stemformulier aanduiden welke figuren hij of zij de meest verdienstelijke vindt. Omstreeks 17u kennen wij op basis van deze stemmen de symbolische titel van “Grootste Kluisbergenaar” toe.

 

De tentoonstelling is te bezichtigen op zondag 22 april van 10u tot 18u in Home St.-Franciscus. Stemmen kan tot ongeveer 16.45u. Kunt u op Erfgoeddag niet aanwezig zijn? Geen probleem: de tentoonstelling blijft nog staan tot dinsdag 1 mei ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten. Stemmen is dan uiteraard wel niet meer mogelijk.

 

De toegang is gratis, en wij trakteren iedereen met een drankje.

erfgoeddag 2012.jpg

19:49 Gepost in Evenement | Permalink | Commentaren (0)

13-03-12

Erfdeel Kluisbergen, het Tijdschrift 3

Het derde tijdschrift is er.  En deze keer niet minder dan tachtig pagina's vol gemeentegeschiedenis!  Een compilatie van diverse stukjes: ons industrieel verleden met een reportage over de ijzergieterij Van Coppenolle,  de restauratie van de Berchemse kerk, oude straatnamen, archeologische vondsten in Ruien, over het bellemanshuisje van Zulzeke, het dagboek van een Kwaremonts kloosterzuster, de Popp-kaart van Kwaremont en het verhaal van een Kluisbergens soldaat. We vonden dat dit voor deze editie alvast voldoende stof was om in te neuzen. 

Geïnteresseerd in het tijdschrift?  Voor amper € 8 per jaar kan u zich lid maken en kan u genieten van 2 tijdschriften per jaar in een handig pocketformaat!

 

ek2.1blog.JPG

22:40 Gepost in boeken | Permalink | Commentaren (0)