09-10-14

Erfgoed in de Vlaamse Ardennen

erfgoeddag.jpg

 

Beste inwoner van Kluisbergen

Iedere stad en gemeente in de Vlaamse Ardennen heeft een schat aan cultureel erfgoed. We hebben het eens niet over de historische gebouwen, maar over de verhalen, gebruiken, tradities en rituelen die van generatie op generatie doorgegeven worden. Of over andere sporen uit het verleden: gekoesterde voorwerpen van vroeger, of foto’s, films en boeken. Nu al doen de gemeenten inspanningen voor het rijke erfgoed in onze streek, maar het is een veel sterker verhaal als dit samen gebeurt en uitmondt in een gemeenschappelijk initiatief. Daarom hebben dertien steden en gemeenten van de Vlaamse Ardennen beslist om samen te werken rond de erfgoeddag in 2015.  
 
Voor een geslaagde erfgoeddag zijn we nog op zoek naar je favoriete traditie, een vergeten recept, naar een straf verhaal over het leven van alledag, over mensen die in het collectief geheugen gegrift zijn. We zijn op zoek naar een grote diversiteit aan verhalen, praktijken en gebeurtenissen die onze regio rijk is, van seizoensarbeid tot het volksleven, van recepten tot ambachten.
   
Ken je een straf verhaal uit het verleden van onze streek? Heb je bijzondere jeugdherinneringen die niet verloren mogen gaan? Schrijf het in enkele regels neer of vertel het ons. Verras ons en misschien wordt je herinnering onze inspiratie voor de activiteit op Erfgoeddag.
 
Alvast bedankt voor je moeite!

Neem contact op met:
Bert Dekimpe
p/a bibliotheek
Brugzavel 25B
9690 Kluisbergen
055/23 16 57
kluisbergen@bibliotheek.be

of breng een bezoek aan het lokaal van Erfdeel Kluisbergen (oud gemeentehuis Berchem – open elke laatste zondag van de maand 9.30u-12u)

19:56 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)